Himalaya Salt

Produkter

Salt

Saltlampor, Columbus Spices

Saltlampor

Saltljusstakar, Columbus Spices

Saltljusstakar

Badsalt, Columbus Spices

Badsalt

Salt - ätbart, Columbus Spices

Ätbart salt

Saltplattor till grillning, Columbus Spices

Saltplattor till grillning

Aromaterapi med salt, Columbus Spices

Aromaterapi salt

Dekorera med salt, Columbus Spices

Dekorerar med salt-block (tegelstenar)

Saltsten för hästar, Columbus Spices

Saltsten för hästar

Förpackningar

Vi har olika förpackningar

Himalaya Krystalsalt

500 gr

Himalayasalt

500 gr

Himalayasalt

1kg

För beställning

Livets salt

Himalaya salt

Himalayan Crystal Salt kommer från solens torkar av en urhav, som var mellan Kina och Pakistan om. 250 miljoner år sedan. Efter världsdel skapelse bildade Himalaya, som tryckte den enorma saltmängder 500 m. ner under jorden. Det har blivit botade sedan, under tryck, skyddad från alla föroreningar.

Historia förespråkar saltet, var första gången upptäckt när Alexander den stores häst, började slicka klipporna i området. Sedan dess extraherade lokala stammar salt.

Briterne satte utvinning av salt i systemet med själva gruvdriften 1872. Idag drivs gruvan av en statlig pakistansk gruvföretag. Delar av Khewra gruvor är öppna för turister att besöka.

Krystal utan kemi

I modsätning kök / kock och bordssalt och vissa former av havssalt är Himalayan Crystal Salt 100% ren. Andra typer av salt skulle ofta hålla tilsätnings ämnen, inbegripet natriumferrocyanid, (E 535) som klumpförebyggande medel, och ofta er de via rafinering, blekt och dränat för viktiga mineraler i behandlingen processen.
Himalayan Crystal Salt innehåller ett mycket högt antal naturliga och viktiga ursprungs mineraler och spår ämnen från urhavet. Eftersom saltet opträder i kristallinsk struktur, är det så hårdt att även fukt från luften inte kan trånga in och orsaka klumpbildning.

 

Välbevarad smak

Lika så ren Himalaya kristall salt är i form, lika intensiv och koncentrerad, är det i smaken. Du behövs därför inte att använda så stora mängder som du är van vid.

Himalayan Crystal Salt är den finaste smak,naturen kan erbjuda och är därmed det enda salt du behöver i ditt kök.

Salt och vatten är förutsättning för allt liv. Därför är det också viktigt att vi tar de bästa salt och det bästa vattnet.

För beställning